KUCHARZ III KLASA

KUCHARZ, klasa III

Witam wszystkich serdecznie i zapraszam do wzięcia udziału w kursie teoretycznej nauki  przedmiotów w zawodzie kucharz. Nazywam się Barbara Kędzia i mam przyjemność być Waszą wychowawczynią. Mam nadzieję, że zastaję Was w dobrym zdrowiu i gotowych do nowych wyzwań. 

Z uwagi na wyjątkową sytuację zajęcia będą odbywały się zdalnie na platformie Teams zgodnie z planem lekcji. Dla osób, które będą miały techniczne problemy w organizacji zajęć na platformie Teams, nauczyciele sukcesywnie będą umieszczali na stronie internetowej CKZ w Kluczborku materiały do realizacji zdalnej.

Proszę regularnie śledzić publikowane materiały i terminowo realizować zadania (zgodnie z instrukcją oraz wskazówkami prowadzącego), ponieważ stanowi to warunek uzyskania zaliczenia.

W przypadku pytań i wątpliwości proszę konsultować się z wychowawcą  kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl

Powodzenia 🙂


TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM

Ocenę końcową z przedmiotu stanowi średnia arytmetyczna ocen końcowych wystawionych przez obu nauczycieli, pod warunkiem, że są to oceny pozytywne.

Zadania do realizacji u M.J.: Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  jeziorek.monika@ckzkluczbork.edu.pl

Harmonogram

Zakres 1: 1.Charakterystyka deserów

Sprawdzian K1            termin realizacji  26.11.2020 

Zakres 2:  2.Sporządzanie wyrobów ciastkarskich (MJ) 

Sprawdzian K2            termin realizacji  04.12.2020  godz.16.00

Zakres 3:  3.Napoje zimne i gorące(MJ)

Sprawdzian K3′           termin realizacji  10.12.2020 godz.9.00

Zakres 4:    4.Potrawy półmięsne oraz jarskie(MJ)

Zakres 5:    5.Kuchnie innych narodów

Zadania do realizacji u B.K.: Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl

Rozkład materiału nauczania

Zadanie numer 1.

Przeanalizuj materiał Sporządzanie zup, a następnie wykonaj test wiedzy (termin 25.11.2020).

Zadanie numer 2.

Przeanalizuj materiał Sporządzanie sosów gorących, a następnie wykonaj test wiedzy (termin 27.11.2020).

Zadanie numer 3.

Przeanalizuj materiał Zakąski I, Zakąski II i Zakąski III., a następnie wykonaj test wiedzy  (termin 02.12.2020).

Zadanie numer 4.

Przeanalizuj materiał Dieta łatwostrawna, a następnie wykonaj test wiedzy (termin 10.12.2020)

Zadanie numer 5.

Przeanalizuj materiał Planowanie posiłków, a następnie wykonaj test wiedzy (termin 14.12.2020)

Egzamin próbny

Zadanie ostatnie

Dołącz do nas dzisiaj i obejrzyj Boże Narodzenie na świecie, 10 tradycji bożonarodzeniowych oraz posłuchaj kolęd i piosenek świątecznych. (termin 16.12.2020 )

 


DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII

Zadania do realizacji u J.U.: Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  urbanowicz.jolanta@ckzkluczbork.edu.pl

Rozkład materiału

materiały:

Zakres I – Podstawowe pojęcia związane z prowadzeniem działalności gospodarczej

Zakres II   – Materiały do pracy znajdziesz na stronie poniżej zakresu II  w folderze 

Planowanie, Biznesplan

Zakładanie firmy

Zakres III Urbanowicz –Materiały do pracy znajdziesz na stronie poniżej zakresu II  w folderze 

Charakterystyka usług gastronomicznych i ich planowanie

metody i techniki obsługi

Zakres IV – Urbanowicz – w materiale znajduje się test, który należy rozwiązać do 17.12.2020r.

kalkulacja kosztów

marketing

 


JĘZYK ANGIELSKI W GASTRONOMII

Zadania do realizacji u E.S.: Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  sowa.elzbieta@ckzkluczbork.edu.pl

The kitchen0001

kuchar0001