KUCHARZ KLASA II

Witam serdecznie  na kursie teoretycznej nauki  przedmiotów w zawodzie kucharz. Mam przyjemność być Waszą wychowawczynią. Zajęcia odbywają się w formie zdalnej, na platformie Teams. Dane do logowania wraz z instrukcją, przesłałam na Waszą pocztę mailową – sprawdź i zaloguj się. Osoby, które mają techniczne problemy w organizacji zajęć na platformie Teams znajdą poniżej  materiały i zadania do samodzielnej realizacji. Proszę regularnie śledzić publikowane materiały i terminowo realizować zadania (zgodnie z instrukcją oraz wskazówkami prowadzącego), ponieważ stanowi to warunek uzyskania zaliczenia.

W przypadku pytań i wątpliwości proszę konsultować się ze mną  kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl.

Powodzenia 🙂


 

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM

 

Zadania do realizacji u M.J.: Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  jeziorek.monika@ckzkluczbork.edu.pl

Materiał 1:  1. Sporządzanie potraw z owoców              Sprawdzian wiadomości: 1.Spr.KT1 Sporządzanie potraw z owoców

Materiał 2:  2.Sporządzanie potraw z warzyw                ,

Materiał 3:  3.Potrawy z ziemniaków i grzybów             ,

Materiał 4:  4.mąka w produkcji gastronomicznej

Materiał 5:  5.Kasze w produkcji gastronomicznej

Zadania do realizacji u B.K.: Zadania do zrealizowanego na lekcji materiału otrzymasz na platformie Teams. Proszę aktywnie uczestniczyć w zajęciach, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl

Zadanie numer 1. Przeanalizuj materiał z podręcznika Sporządzania potraw i napojów, część 2, strona 321 – 334 oraz Charakterystyka towaroznawcza mięsa. Obejrzyj film  Charakterystyka towaroznawcza dziczyzny

Zadanie numer 2. Materiał dotyczy Technologii sporządzania potraw z mięsa

Zadanie numer 3. Materiał dotyczy Technologii sporządzania potraw z ryb i owoców morza

Zadanie numer 4. Materiał dotyczy Technologii sporządzania potraw z jaj

Zadanie numer 5. Materiał dotyczy Technologii sporządzania potraw z mleka i jego przetworów

 


 

WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII

 

Zadania do realizacji u M.J.: Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  jeziorek.monika@ckzkluczbork.edu.pl

Materiał 1:    1.urządzenia do obróbki cieplnej- gotowanie

Materiał 2:    2.Urzadzenia do smażenia, pieczenia i inne

Materiał 3:    3.Transport w zakładach gastronomicznych

 

Zadania do realizacji u B.K.: Zadania do zrealizowanego na lekcji materiału otrzymasz na platformie Teams. Proszę aktywnie uczestniczyć w zajęciach, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem  kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl

Zadanie numer 1.  Materiał I_urządzenia chłodnicze.

Zadanie numer 2. Materiał dotyczy Urządzeń chłodniczych stosowanych w gastronomii . Uruchom prezentację.

Zadanie numer 3. Materiał dotyczy Urządzeń do sporządzania i ekspedycji napojów 

 


KONIEC KURSU, 12 MARCA 2021