KUCHARZ I KLASA
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
Zadania do realizacji u M. Jeziorek:
Zapoznaj się z materiałem 1: 1.Zmiany zachodzące w przechowywanej żywności (M.J.)
sprawdzian wiadomości: 1.Spr. KT1 Zmiany zach. w przech termin realizacji: 20.01.2021 do godz.18.00
Zapoznaj się z materiałem 2: 2.Receptury gastronomiczne i odeślij dzisiaj (21.01.2021r) zadanie domowe sprawdzian wiadomości: 2.Spr.KT2. Receptury gastronomiczne termin realizacji 27.01.2021r.( środa)
Zapoznaj się z materiałem 3: 3. Charakterystyka procesu produkcyjnego sprawdzian wiadomości: 3.Spr. KT3 Charakterystyka procesu produkcyjnego termin realizacji 28.01.2021 (czwartek)
Zapoznaj się z materiałem 4: 4. Surowce, dod.do żywności i mat. pomocnicze. . sprawdzian wiadomości: Spr.KT4 Surowce, dod.do żywności i materiały pomocnicze termin realizacji 10.02.2021 (środa)
Zadania do realizacji u B. Kędzia:
W przypadku pytań i wątpliwości proszę konsultować się z nauczycielem kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl
Zadanie numer 1
Przeanalizuj materiał: Racjonalne żywienie człowieka, Piramida żywieniowa, a następnie wykonaj test_wiedzy (termin realizacji 20.01.2021). Możesz powtórzyć materiał wykonując ćwiczenie.
Zadanie numer 2
Przeanalizuj materiał: Wartość odżywcza i energetyczna żywności oraz Klasyfikacja żywności, a następnie wykonaj test_wiedzy ( termin realizacji 21.01.2021). Możesz powtórzyć materiał wykonując ćwiczenie.
Zadanie numer 3
Przeanalizuj materiał: Ocena towaroznawcza żywności, Ocena organoleptyczna żywności, a następnie wykonaj test_wiedzy (termin realizacji 28.01.2021)
Zadanie numer 4
Przeanalizuj materiał: Jakość zdrowotna żywności, a następnie wykonaj test_wiedzy(termin realizacji 28.01.2021)
Zadanie numer 5
Przeanalizuj materiał Przechowywanie żywności oraz warunki przechowywania, a następnie wykonaj test_wiedzy (termin realizacji 02.02.2021)
Zadanie numer 6
Przeanalizuj materiał Gospodarka odpadami, a następnie wykonaj test_wiedzy (termin 5.02.2021)
Przeanalizuj materiał Charakterystyka towaroznawcza jaj i spróbuj odpowiedzieć na zawarte w nim pytania.
Przenalizuj materiał Charakterystyka towaroznawcza ryb i owoców morza , strona 385 – 395 podręcznika Sporządzanie potraw i napojów część 2. A. Kmiołek
Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii
Zadania do realizacji u M. Jeziorek:
Zapoznaj się materiałem 1: 1.Układ funkcjonalny (M.J.)
Sprawdzian wiadomości: 1.Spr.KW1 Układ funkcjonalny termin realizacji do 22.01.2021r (piątek)
Zapoznaj się z materiałem 2: 2. Magaz.w zakł.gastr. Sprawdzian wiadomości: 2. Spr.KW2 Magaz.w zakł.gastr termin realizacji do 27.01.2021r (środa)
Zapoznaj się z materiałem 3: 3.Urządzenia do obróbki wstępnej surowców , Sprawdzian wiadomości: 3.Spr.KW3 Urządzenia do obróbki wstępnej surowców termin realizacji: 05.02.2021 (piątek)
Zadania do realizacji u B. Kędzia:
W przypadku pytań i wątpliwości proszę konsultować się z nauczycielem kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl
Zadanie numer 1
Przeanalizuj materiał: Instalacje techniczne w gastronomii, a następnie wykonaj test_wiedzy ( termin realizacji 20.01.2021)
Zadanie numer 2
Przeanalizuj materiał Aparatura kontrolno – pomiarowa pod kątem pytań zawartych w ćwiczeniach, a następnie wykonaj test_wiedzy (termin realizacji 27.01.2021)
Zadanie numer 3
Przeanalizuj materiał Zmywalnia naczyń, a następnie wykonaj test_wiedzy (termin realizacji 03.02.2021)
Zadanie numer 4
Zapoznaj sią z materiałem dotyczącym Naczyń do obróbki cieplnej stosowanych w gastronomii
Bezpieczeństwo i higiena pracy – A. Konarska konarska.anna@ckzkluczbork.edu.pl
Witam 🙂 Proszę zapoznać się z zamieszczonym materiałem realizowanym w dniu 21 stycznia 2021 na platformie Teams
Proszę wykonać poniższe ćwiczenie i odesłać na platformie Teams w zakładce zadania lub na mój adres mailowy konarska.anna@ckzkluczbork.edu.pl do dnia 25.01.2021
Ćwiczenie na zaliczenie I części z zakresu BHP
Test z pierwszej części materiału
Proszę zapoznać się z II Zakresem materiału – realizacja na zajęciach w dniu 28.01.2021
Przepisy przeciwpożarowe i ich zastosowanie w miejscu pracy
Pojęcia związane z ochroną przeciwpożarową
Ochrona środowiska w miejscu pracy.
Ochrona środowiska – materiał dla uczniów
Nowe zasady segregacji śmieci(1)
Prawa i obowiązki pracownika i pracodawcy w zakresie BHP. Konsekwencje nieprzestrzegania przepisów.
materiał dla uczniów prawa i obowiązki pracodawcy 2
Test z zakresu II części materiału
Proszę zapoznać się z materiałem, który będzie realizowany na zajęciach w dniu 4.02.2021r.
Test zaliczeniowy z III zakresu materiału – termin wykonania 11.02.2021
Proszę o zapoznanie się z materiałem, który będzie realizowany na zajęciach 11.02.2021r.